top of page

Kiropraktiikka, lapset ja vauvat

Kiropraktiikka on nopeasti kasvava luontainen hoitomuoto lapsille ja vauvoille. 

On tärkeää, että lapsen terve kehitys alkaa heti syntymän jälkeen. Näin siirtyminen kohti aikuisikään on helpompaa. Vahempien on hyvä tuoda lapsensa kiropraktikon vastaanotolle tutkittavaksi. 


Kiropraktiikka sopii lapsille. Yhä enemmän ja enemmän ihmiset hakevat vaihtoehtoja lastensa hoitoon. Kiropraktiikka tarjoaa erinomaisen hoitomuodon jonka avulla lapsen kehitys pääsee optimaaliselle tasolle.

Lapsen syntymä voi olla traumaattinen esim C-sektion tai imukuppi synnytyksen takia. Silloin vastasyntyneen hermosto ja yläniska joutuvat erittäin kovaan stressiin. Ongelmat voivat tulla esille esim itkuisuutena, nukkumisvaikeuksina, koliikkina, kroonisina korvatulehduksina, allergisina reaktioita. Ongelmat voivat myös tulla myöhemmin esille myös esim kasvukipuina tai motorisen kehityksen myöhästymisenä.

On siis erittäin tärkeää, että vauvat tarkistettaisiin kiropraktikolla onko kenties selkärankaan/hermostoon tullut stressitiloja. Mitä nopeammin nämä stressitilat löydetään sitä paremmin lapsen kehitys menee.


Kun lapsi opettelee ryömimään, kävelemään, kiipeilemään niin silloin hermosto/selkäranka joutuu kovalle koetukselle ja ongelmia voi tulla ilman että tulee mitään oireita. Tärkeää onkin siis, että lapset kävisivät säännöllisesti kiropraktikolla tarkastuksissa kuten esim hammaslääkärillä. Koska nikamanhäiriötilat (subluksaatiot) häiritsevät lapsen kehitystä ja voivat myöhemmin aiheuttaa teini-iässä tai jopa aikuisiällä ongelmia.

Lapset opettelevat myöskin ajamaan polkupyörällä, opettelee luistelemaan tai juoksemaan ja sen myötä kaatuilevat jopa tuhansia kertoja. Nämä "pienet" kaatumiset voivat järkyttää hermostoa siinä määrin, että lapsen selkärankaan muodostuu ongelmia.


Nikamanhäiriötilat (subluksaatiot) voivat esiintyä ilman minkäänlaisia oireita meidän tietämättämme kuten hampaissa esiintyvät reiät. Kun hermosto on tarpeeksi stressaantunut keho rupeaa oireilemaan eri tavoin. Aivot ja keskushermosto ovat kehon kontrolleri joka kontrolloi kaikkea meidän kehossa: verisuonistoa, hengityselimistöä, immuunijärjestelmää esim. Vitaalista onkin, että viestit aivojen ja kehon välillä menee mahdollisimman mutkattomasti. Erilaiset häiriöt selkärangassa häiritsevät siis hermoimpulssien menoa aivojen ja kehon välillä ja tätä kautta hermosto joutuu stressitilaan.

Kiropraktikko käsittelee vauvoja ja lapsia eri tavoin kuin aikuisia. Käsittely on paljon pehmeämpää ja hoidossa otetaan huomioon vauvan/lapsen koko tai paino. Vauvat ja lapset reagoivat yleensä todella positiivisesti ja nopeasti kiropraktiseen hoitoon. Vanhemmat raportoivat yleensä että lapsi nukkuu paremmin, vatsa toimii paremmin ja ärtyneisyys on hävinnyt.


Lapsen kannalta onkin siis tärkeää että kehitys menee mutkattomasti ja jotta siirtyminen aikuisikään olisi helpompaa. Kannattaakin siis tuoda rohkeasti vauvasi tai lapsesi kiropraktikon vastaanotolle ja katsotaan miten voimme olla avuksi!


308 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page