top of page

Leukanivelongelmat

Kiropraktikolta löytyy useita eri työkaluja leukanivelen ongelmiin: selkärangan adjustointi, leukanivelen adjustointi, leukanivelen ympärillä olevien kudosten käsittely joko ulkoisesti tai sisäisesti.

Jos siis leukanivelessäsi ilmenee vaivoja tai sinulle esimerkiksi asennetaan hammasraudat tai purentakiskot niin suosittelen lämpimästi kääntymään myös kiropraktikon puoleen, eikä ainoastaan hammaslääkärin, koska kiropraktikko osaa arvioida onko osa ongelmaasi selkäranka ja hermoston toiminta.

Ensimmäiseksi on erittäin tärkeää suorittaa selkärangan ja lantion tarkistus ja tutkia voiko sieltä tulla onglmia leukaniveleen saakka. Usein kehomme pyrkii parantamaan ja kompensoimaan siinä tapahtuvia muutoksia. Etenkin yläniskan ja kallon luiden virheasennot vaikuttavat suuresti siihen, mitä leukanivelen ympärillä olevissa kudoksissa ja mekaniikassa tapahtuu.
 

Leukanivelesi koostuu kahdesta nivelestä joka kiinnittyy leuasta sinun ohimoluuhusi.
Nivel pitää sisällään nivelsiteitä, lihaksia, lihaskalvoa, nivelen, hermoja ja verisuonia yms.

Yksi tavallisimmista oireista on, että ihminen ei pysty avaamaan suuta kunnolla auki ja leukanivelessä kuuluu erilaisia ääniä kuten naksahdus sen mennessä auki ja kiinni. Ongelma on usein toispuolista.
Leukanivel voi myös väliaikaisesti jäädä jumiin.

Muita oireita voi myös esiintyä kuten toispuoleinen päänsärky, korvien soiminen tai särky, kasvojen turvotusta, niskasärkyä ja poski-, leuka- tai hammaskipuilua.
Myös huimausta ja näkökentän sumenemista voi esiintyä.

Jotkut tutkijat ovat liittäneet leukanivelongelmaiset esimerkiksi kurkkuinfektioihin, korvatulehduksiin, sydän- ja keuhko-ongelmiin. Myös emotionaaliset ongelmat voivat vaikuttaa leukanivelen ongelmiin. Purennan tasaisuuden tarkistaa ja korjaa aina siihen erikoistunut hammaslääkäri.

bottom of page