top of page

Kiropraktiikka ja Migreeni

Migreeni on tavallinen vaiva monelle ihmiselle. Migreenissä päänsärky tuntuu useimmiten toispuoleisena, sykkivänä ja voimakkaana kipuna. Migreeni voi aiheuttaa myös pahoinvointia ja huonovointisuutta sekä silmien valoherkkyyttä.

Aurallisessa migreenissä ihminen kärsii näkö- ja hajuaistituntemuksista, jolloin näkökenttä kaventuu tai näkö voi sumentua. Suurin osa migreenikohtauksista on kuitenkin aurattomia migreenejä. Vaikka varsinaista syytä migreenille ei tiedetä, on huomattu, että perintötekijöillä ja hormonaalisilla tekijöillä on vaikutusta migreenin esiintymiseen. Toimintahäiriöt ja virheasennot kaularangassa voivat laukaista tai pahentaa migreeniä.

Migreenin laukeamiseen on useita syitä, yleisimmät syyt ovat:


- stressi - niskan ongelmat - rasvaiset tai sokeripitoiset ruoat - jotkut lääkkeet - muutokset unirytmissä - hormonaaliset muutokset


Auraton migreeni kestää yleensä noin 4-72 tuntia. Siinä esiintyy toispuolesta päänsärkyä, sykkivää kipua, pahoinvointia, valo- ja/tai ääniherkkyyttä. Aurallisessa migreenissä sen sijaan tavataan ns. aura, joka voi sisältää väsymystä, keskittymisvaikeuksia, jäykkyyttä niskassa, valo- tai ääniherkkyyttä ja näön heikentymistä. Se kestää yleensä saman verran kuin auraton migreeni ja sisältää samanlaisia oireita kuin aurattomassa.

Kiropraktiikan on osoitettu vähentävän migreenikohtauksien esiintymistiheyttä monissa tapauksissa. Lisäksi moni kiropraktikolla käynyt on päässyt kokonaan eroon migreenikohtauksista ja migreenin lääkitsemiseen käytetyistä voimakkaista lääkkeistä.


55 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page