top of page

Kiropraktiikka ja huimaus

Huimaukseen on useita eri syitä, joita ovat esimerkiksi tasapainoelinten toimintahäiriöt, häiriöt aivojen tasapainokeskuksissa sekä niskasta ja selkärangasta peräisin olevat häiriöt.

Huimaus- ja tasapaino-oireet tulee ottaa vakavasti, ne voivat olla erityisen ongelmallisia.
Huimaus johtuu harvemmin jostakin vakavasta sairaudesta, mutta sen syy on silti hyvä selvittää. Huimauksen oireita ovat muun muassa huojuminen, epätasapaino, päänsärky, hikoilu, päässä pyöriminen ja pahoinvointi, migreenit ja kuulon heikkeneminen.

Jos selkärangassa havaitaan toimintahäiriöitä, hermokommunikaatio keskushermoston ja kehon välillä häiriintyy. Tällöin myös asento- ja liikeaistit häiriintyvät. Lisäksi voidaan havaita niska- ja pääkipua, kipua hartioissa sekä puutumista raajoissa.


Nämä ovatkin yleensä ne syyt, joiden vuoksi kiropraktikolle hakeudutaan.

Selkärangassa voidaan havaita toimintahäiriöitä esimerkiksi kaatumisesta tai autokolarin seurauksena, mutta ne aiheutuvat kuitenkin yleisimmin esimerkiksi huonosta työergonomiasta.


Yhä useampi hakeutuu kiropraktikolle huimauksen johdosta. Kiropraktikko selvittää huimauksen aiheuttajaa ja antaa hoitoa sen mukaisesti, sekä pyrkii korjaamaan selkärangan ja hermoston virheasentoja. Kiropraktikko tarjoaa myös kotihoito-ohjeita sekä neuvoja kipujen ennaltaehkäisyyn.


155 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page