top of page

Mitä Kiropraktiikka on?

Kiropraktiikka on luontaista terveydenhuoltoa. Se tutkii, hoitaa ja ehkäisee ihmisen tuki- ja liikuntaelimistöön, sekä hermostoon liittyviä toimintahäiriöitä.

Kiropraktiikassa keskitytään erityisesti selkärangan ja hermoston väliseen toimintaan. Kehon jokaista toimintoa ohjaa ja valvoo aivot.


Hermosto kuljettaa joka ainoa sekunti miljoonia viestejä aivojen ja kehon jokaisen osan välillä. Näiden viestien, hermoimpulssien välityksessä on selkäytimellä keskeinen osa, sillä se on kehon tärkein kommunikaatioka- nava. Selkäydintä suojaa selkäranka. Selkärangan nikamien liikehäiriöt, virheasennot eli subluksaatiot voivat aiheuttaa häiriötä tässä hermoviestien kulussa. Hermostoon kohdistuva häiriö voi johtaa terveyden muutoksiin, joita olemme tottuneet ajattelemaan oireina mutta vielä tärkeämmin, tämä häiriö vaikuttaa haittaavasti kehon suorituskykyyn monella eri tasolla.


Selkärankaa hoitamalla, adjustoimalla, kiropraktikko korjaa virheasentoja ja parantaa kommunikaatiota aivojen ja kehon välillä.Tarvittaessa kiropraktikko käsittelee myös muita kehon niveliä mutta selkärangalla on hermoston toimintaan suurin yksittäinen vaikutus.

Kiropraktiikan tarkoitus on siis palauttaa kehon oma kyky parantua, uusiutua ja sopeutua ympäristöönsä, sekä sen muutoksiin.

187 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page